Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне новия сезон с мач

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне новия сезон с мач
Коментари Харесай

Григор Димитров ще започне 2024-а срещу бивш №1, Надал се завръща

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира новия сезон с мач против някогашния международен номер 1 - Анди Мъри. Това дефинира жребият за шампионата от сериите ATP 250 на твърди кортове, който ще се организира в Бризбън, Австралия. 

Димитров е подложен под номер 2 в схемата и при победа над Мъри ще играе във втория кръг с спечелилия от срещата сред германеца Даниел Алтмайер и квалификант.

Българинът е печелил купата в Бризбън, като това стана през 2017 година. При идващото издание на конкуренцията в столицата на щата Куинсленд, той отстъпи на представителя на домакините Ник Кирьос в полуфиналите.

От 2016 година насам Димитров и Мъри са играли единствено един път между тях. Това се случи тази година на US Open, когато българинът се наложи в три сета. Двамата обаче към този момент са се срещали в Бризбейн. Това стана на финала през 2013 година, когато някогашният лидер в международната класация Мъри завоюва в два сета.

В долната половина на схемата, която се оглавява от Димитров, попадна и Рафаел Надал. Легендарният испанец, който има 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем, се завръща на корта след едногодишно неявяване поради травма. В първия кръг той ще играе против квалификант, а във втория може да се изправи против един всред Аслан Карацев от Русия и Джейсън Къблър от Австралия.

Евентуален мач сред Димитров и Надал е вероятен едвам на полуфиналите. Водачът в главната скица - Холгер Руне от Дания, ще открие присъединяване си в шампионата с мач против локалния представител - Макс Пърсел.
 Григор Димитров ще посрещне новата година в топ 15 на света
Григор Димитров ще посрещне новата година в топ 15 на света

Запази мястото си в ранглистата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР